Bonsai

250lei

Categorie:

Descriere

        Bonsaiul Ficus Ginseng este originar din Malaezia, Taiwan și sud-estul Asiei. Genul Ficus este specia cea mai ușor de întreținut din categoria bonsai și poate fi cultivată chiar și de către un începător. Ficusul Ginseng trăiește pe toate continentele și este foarte apreciat ca bonsai de interior. Planta are rădăcini puternice, evidente deasupra solului, decorative și cu frunze ovale de culoare verde închis. Face parte din categoria bonsailor, are creștere rapidă, deci trebuie tăiat încă de la începutul creșterii, pentru a obține forma dorită. Comandă bonsai online, perfect pentru a-l dărui sau pentru crearea unui decor deosebit!
         Necesar apă: Udarea bonsaiului Ficus Ginseng se face moderat lăsând substratul să se usuce bine între două udări. Nu este recomandată scufundarea vasului ca și la majoritatea bonsailor, deoarece excesul de apă poate provoca putrezirea rădăcinii aeriene. Pulverizați frunzele cât mai des posibil. Evitați stagnarea apei în masca ghiveciului.
Necesar lumină: Ficus ginseng preferă locuri cu lumină multă, dar indirectă.Vara poate fi ținut afară, dar ferit de razele soarelui.
        Fertilizare: Fertilizarea bonsaiului Ficus gineng trebuie să se facă la interval de două – trei săptămâni. În apa de udat se va dizolva de îngrășământ pentru bonsai în cantitatea recomandată pe eticheta acestuia.
        Tăierea și transplantarea: Scopul tăierilor la Ficus ginseng este menținerea formei acestuia. Ramurile și în special creșteriloe noi, inestetice, care deformează coroana se taie deasupra unei frunze de unde se dorește a se dezvolta o nouă creștere. Transplantarea are loc o dată la 2-3 ani, se folosește pământ special pentru bonsai și tot acum se scurtează și rădăcinile astfel încât să îl puteți replanta în același ghiveci sau în unul de dimensiuni asemănătoare.
        Dăunători: Ficusul ginseng este sensibil la acarieni și la păduchii de frunze (lânoși și țestoși). Preventiv, spălați frunzele bonsaiului cu dușul, iar în momentul apariției dăunătorului faceți un tratament fito-sanitar cu insecticid specific. Excesul de apă provoacă brunificarea frunzelor și căderea lor, dar și putrezirea rădăcinii aeriene. Înmulțire: Înmulțirea Ficusului ginseng se face prin butași recoltați primăvara sau prin marcotaj aerian, însă dezvoltarea rădăcinilor aeriene se face greu. Atenție la prezența animalelor de companie în preajma ficusului ginseng deoarece acesta poate fi toxic dacă este ingerat!
 Dimensiuni:50 cm H 40 diametrul
 Vas: Plastic

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Bonsai”

Adresa ta de email nu va fi publicată.